Силовият вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков се срещна с

...
Силовият вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков се срещна с
Коментари Харесай

Бойко Рашков запозна Херо Мустафа с приоритетите си

Силовият вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков се срещна с посланика на Съединените американски щати в София Н.Пр. Херо Мустафа, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Това е поредна среща на американския дипломат у нас с членове на служебния кабинет от назначението му. Вчера тя беседва с министрите на външните работи и на стопанската система.

Министър Рашков е срещнал през днешния ден дипломат Мустафа със своите цели като заместител министър-председател по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи. Той е подчертал, че вниманието ще бъде ориентирано към гарантиране провеждането на мирни и почтени избори, както и към опазване на върховенството на закона.

Направен е бил и преглед на положението на оперативното съдействие сред правоприлагащите органи на двете страни като са отбелязани конкретни резултати от взаимната работа в осъществяване на подписаните двустранни съглашения в региона на битката с тежката престъпност и тероризма. Потвърдена е ангажираността за продължение на осведомителния продан и съдействието във всички сфери на взаимоотношение – битката с проведената престъпност, трафика на опиати, киберпрестъпността, производството и разпространяването на подправени парични знаци, защитата на границата и битката с интернационалния тероризъм, битката с корупцията. Американската страна ще продължи да подкрепя укрепването на потенциала на българските правоохранителни органи, включително - посредством даване на образования, съоръжение и продан на опит, е декларирала дипломат Мустафа по време на срещата.

В края на диалозите страните са потвърдили важността на открития и транспарантен разговор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР