Силовият вицепремиер Бойко Рашков ще отговаря за провеждането на изборите,

...
Силовият вицепремиер Бойко Рашков ще отговаря за провеждането на изборите,
Коментари Харесай

Бойко Рашков ще отговаря за изборите

Силовият вицепремиер Бойко Рашков ще дава отговор за провеждането на изборите, реши служебното държавно управление на своето съвещание през днешния ден. Новината пристигна от агроминистъра Христо Бозуков след срещата на „ Дондуков “ 1 през днешния ден.

„ Има редица мероприятия, които изискват съгласуваност сред ЦИК и изпълнителната власт, както и районните структури “, уточни при започване на съвещанието министър председателят ген. Стефан Янев.

Рашков беше отраслов вицепремиер и по линия на предварителните избори от 11 юли. Преди вота имаше огромен брой акции против следения избор, които, обаче, бяха избрани като политическа принуда от някои партии, измежду които – ГЕРБ.

Преди два дни държавното управление одобри и план-сметката на изборите „ 2 в 1 “ – близо 124 млн. лева От тях 52 млн. лева са за възнагражденията на РИК и СИК. Отпечатването на хартиените бюлетини и обработката на данните от гласуването ще костват близо 15 млн. лева

За защитата на изборите от Министерство на вътрешните работи ще бъдат отпуснати 19 млн. лева Министерството на Външните работи, които дава отговор за вота зад граница, ще разчита на 10 млн. лева, а МОН – на 60 хиляди лева При нужда ще бъдат отпуснати средства и за спомагателни машини за гласоподаване и вероятно за камери в секциите.

Очаквайте детайлности!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР