Силното търсене в Китай е основната причина износът на японски

...
Силното търсене в Китай е основната причина износът на японски
Коментари Харесай

Ръст на японския износ за 18-ти пореден месец

Силното търсене в Китай е главната причина износът на японски артикули да се е нараснал с 8,1 на 100 през май до 6,3 трилиона йени (57,2 милиарда долара), което е най-бързият ритъм за 4 месеца, заяви държавното управление, представено от ДПА. Това е 18-и следващ месец на напредък.

Общо вносът на артикули е повишен с 14% по отношение на същия месец на предходната година до 6,9 трилиона йени, което е довело до търговски недостиг от 578,3 милиарда йени за първи път от 3 месеца, се показва в предварителния отчет на министерство на финансите.

Доставките за Китай, най-големия търговски сътрудник на Япония, са се нараснали с 13,9% до 1,27 трилиона йени, се оповестява в отчета.

Износът за Съединени американски щати е повишен с 5,9% до 1,1 трилиона йени за 16-и следващ месец на напредък, до момента в който вносът от най-голямата международна стопанска система се е нараснал с 19,9% до 805,2 трилиона йени.

Търговският остатък на Япония със Съединени американски щати се е намалил със 17,3% до 340,7 милиарда йени.

Правителството на премиера Шинзо Абе непрекъснато настояваше Япония да бъде освободена от митата за стоманата и алуминия, наложени през март от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Вашингтон обаче отхвърли да го направи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР