Силното разпространение на новия вариант на COVID-19 и факта, че

...
Силното разпространение на новия вариант на COVID-19 и факта, че
Коментари Харесай

Учители: Искаме задължително носене на маски в час от всички ученици

 Силното разпространяване на новия вид на COVID-19 и обстоятелството, че разновидността Делта е 1000 пъти по-заразен от истинския, слагат на голям риск живота и здравето както на учителите, по този начин и на деца и възпитаници.

Затова показваме безапелационното си противоречие срешу изказаното предложение маските за учениците от 1 до 4 клас да бъдат носени единствено в междучасията. Това пишат в отворено писмо до премиера и министрите на образованието и на опазването на здравето от неофициалните обединявания " Учители за безвредно обучение " и " Обединени учители за безвредно обучение “.

Те цитират най-новият отчет на CDC, като се имат поради нови доказателства, съгласно който се препоръчва наложително носене на маски на закрито от всички учители, личен състав, възпитаници и гости на учебни заведения, независимо от статуса на имунизация.

Ето още какво показват като причини създателите на писмото:

" В обява на Houston Public Media, след започването на образователната година в Тексас и анулацията на наложителното носене на маски, към 3 септември са умряли 59 деца, заразени над 50000, доста от които в тежко положение.

Тревожна наклонност се следи в Съединени американски щати, където възпитаници и деца към този момент посещават училище и детски градини - от ден на ден деца с COVID-19 се нуждаят от болнично лекуване.

Във възрастовата група 0-17 година се следи 5-кратен растеж на  хоспитализациите сред 26 юни и 14 август - интервал, в който Делта се трансформира в доминиращ вид в Съединени американски щати.

Най-съществен е растежът при деца от 0-4 година, където хоспитализациите нарастват десетократно!

Във възрастовата група на 12-17 годишните, която има достъп до ваксина срещу COVID-19, се регистрира, че случаите на хоспитализация при неимунизираните юноши са 10 пъти повече от имунизираните.

Подобни тревожни трендове се следят и в България!

По данни на Министерство на здравеопазването, споделени в Националната информационна система за битка с COVID-19, единствено в границите на месец август са потвърдени 3086 случая във възрастова група 0-19 година За целия интервал на пандемията случаите при тази популация са 18 342. За един месец са доказани 16,8% от случаите сред деца и възпитаници.

Задължително изискване в съвсем всички европейски страни и Съединени американски щати за присъствено обучение в учебните заведения е точно носенето на маски на учениците от всички класове.

Само през миналата образователна година учителското съсловие даде 112 жертви наравно с лекарите. Професията ни излага на голям риск. Заедно с това новият вариант на вируса е извънредно нападателен и рисков за деца и младежи. Ето за какво категорично настояваме:

1. Носенето на маски да бъде наложително за всички възпитаници от 1 до 12 клас, включително 1-4 клас.

2. Два пъти в седмицата тестване на всички възпитаници след приемането на разрешение от техните родители.

3. Децата и учениците, чиито родители отхвърлят тестване да се образоват в електронна среда.

4. Разрешаване на трета, спомагателна доза ваксина за всички учители, които желаят да бъдат имунизирани.

Считаме, че горните четири условия са гаранция за по-дълго протичане на обучението в присъствена форма. "

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР