Силно земетресение във Вранча събуди жителите на Русе. Трусът е

...
Силно земетресение във Вранча събуди жителите на Русе. Трусът е
Коментари Харесай

Русенци получили известия за предстоящото земетресение в Румъния


Силно земетресение във Вранча разсъни жителите на Русе. Трусът е регистриран през днешния ден в 6.50 ч локално време на към 53 километра в северозападна посока от румънския град Бъзъу. Усетен е в редица обитаеми места в Североизточна България. За първи път обаче хората са получили предизвестие за труса на телефоните си 30 секунди, преди да го усетят.

„ Получих за първи път на телефона си от Google Алърт с доста внезапен тон известие, което ми направи усещане. Там с една карта на какъв брой километра е земетресението, което ще се случи, ме известиха, какво би трябвало да си взема, да си спра газта, да си взема парите и да сляза по най-бързия метод долу “, споделя Златомира Стефанова.

Същото известие получават доста от хората в Русе. Някои са разбрали единствено по този начин, че има земетресение.

От дежурните институции обявиха, че ситуацията е спокойна. „ Към сегашния миг при дежурния по публичния съвет за сигурност и на тел.112 няма да подадени сигнали от жители за породени вреди “, сподели Георги Игнатов, шеф дирекция „ Обществен ред и сигурност “.

Жителите на Русе са прелестно сюрпризирани от системата за уведомяване по телефоните, само че имат и рекомендации, съобщи " Русе Медиа ".

„ Има значение какъв брой въпреки всичко време преди самото земетресение, тъй като 30 секунди аз единствено трябваше да прочета всичко. Т.е. до момента в който изчета това известие, то земетресението към този момент е е случило. Но може би в бъдеще, в случай че хората свикнат с предизвестията от Google Алърт, към този момент няма да го четеш, а ще се подготвиш и ще вземеш някакви по-бързи ограничения “, споделя още Златомира Стефанова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР