Силно земетресение разтърси Додеканезките острови в югоизточната част на Егейско

...
Силно земетресение разтърси Додеканезките острови в югоизточната част на Егейско
Коментари Харесай

Силно земетресение на Додеканезките острови

Силно земетресение раздруса Додеканезките острови в югоизточната част на Егейско море в ранните часове на вторник. Няма известия за пострадвания или вреди, написа Kathimerini.

Според Геодинамичния институт на Националната обсерватория в Атина земетресението от 1.14 часа сутринта е станало в морската зона сред островите Нисирос и Тинос и е било с магнитуд 5,7 по Рихтер. Европейско-средиземноморският сеизмологичен център (EMSC) слага силата му на 5,9 по Рихтер.
 Земетресение с магнитуд 5,8 край Индонезия Земетресение с магнитуд 5,8 край Индонезия
Земетресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер е записано край крайбрежията на отдалечените Молукски острови в Индонезия в сряда, съ...

„ Не се тормозим от това, само че вниманието ни е ориентирано към тази съответна област, където през последните месец и половина е записана сеизмична интензивност “, сподели Ефтимиос Лекас, професор по динамична тектонична приложна геология в Атинския университет, пред телевизия „ Антена “ във вторник сутринта.

Земетресението с магнитуд 5,7 бе последван от няколко вторични труса и пристигна часове след следващото земетресение от 3,6 Рихтер в същата област в понеделник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР