Силно заразният вариант на коронавируса - , се разпространява в

...
Силно заразният вариант на коронавируса - , се разпространява в
Коментари Харесай

Вариантът Делта се превръща в доминантен в световен мащаб

Силно заразният вид на ковид -, се популяризира допълнително от 80 страни и продължава да мутира. Това го трансформира в доминантен в международен мащаб. Коментарът е на доктор Сумия Сваминатан, който е основният академик на Световната здравна организация, предава.

На конференция в централата на организацията в Женева той изясни, че това се дължи на „ доста нарасналата му предаваемост “, написа CNBC. Според изследванията Делта е към 60% по-предаваема от Алфа, разновидността, разпознат за първи път в Обединеното кралство, който е по-заразен от истинския вариант, появил се в Ухан, Китай, в края на 2019 година Ситуацията в международен мащаб е толкоз динамична заради разновидностите, които циркулират, добави тя.
 Д-р Кацаров: Възможно е индийският вид на COVID-19 към този момент да се популяризира у нас Д-р Кацаров: Възможно е индийският вид на COVID-19 към този момент да се популяризира у нас
" През последния месец забележителен брой възрастни хора са се ваксинирали. Около 800 000 души над 60 години са получили първа доза от вакс...

Вариантът съставлява 10% от всички нови случаи в Съединени американски щати спрямо 6% през предходната седмица, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. Делта е към този момент преобладаващ във Англия, като съставлява над 60% от новите случаи на ковид в страната. СЗО разгласи Делта за „ вид, който провокира безпокойствие “, предишния месец.

Вариант на вирус се значи като „ притеснителен “, в случай че е потвърдено, че е по-заразен, по-смъртоносен или по-устойчив на ваксини и лекувания, съгласно здравната организация. СЗО заяви по-рано, че Делта предизвиква по-тежки признаци, само че са нужни повече проучвания, с цел да се потвърдят тези изводи. Все отново има признаци, че той може да предизвика разнообразни признаци от другите разновидности. Учените към момента се нуждаят от повече данни за разновидността, в това число въздействието на имунизациите против Коронавирус върху него.

Германската компания CureVac по-рано тази седмица уточни разновидностите като една от аргументите нейната ваксина да се окаже със единствено 47% успеваемост в клинично изпитване с 40 000 души. Анализ на Public Health England, оповестен в понеделник, открива, че две дози от имунизациите Pfizer/BioNTech или AstraZeneca са ефикасни против хоспитализация при заразяване с разновидността Делта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР