Силно заразният Делта вариант на Covid-19 и сезонен грип ще

...
Силно заразният Делта вариант на Covid-19 и сезонен грип ще
Коментари Харесай

Тази есен: И грип, и Ковид - 19

Силно заразният " Делта " вид на Covid-19 и сезонен грип ще ни нападат през есента. Тази година 230 000 български жители на и над 65 години могат да се имунизират против сезонния грип гратис след средата на октомври, оповестиха преди дни от здравното министерство и подчертаха, че за хората, преболедували Covid-19, чиято имунната система е доста отслабена, заразяването със сезонния грип крие огромни опасности.

Добрата вест е, че по-опасният вид на ковид " Мю " не носи толкоз огромен заразен товар, у нас няма регистриран случай на инфектиран с него и няма да провокира следващата пандемична вълна. Донякъде успокоителен е и фактът, че макар че е толкоз инфектиран, " Делта " надали ще доближи пиковите стойности на инфектирани от предходната есен. За да спре обаче разновидността на Covid-19, който да сътвори следващ по-опасен негов вид, светът ускорено усилва броя на имунизираните.
На този декор стартира и слагане на бустерна доза за тези, които към този момент имат шест месеца от слагането на първите инжекции. Върви имунизацията и на децата от 12-годишна възраст нагоре. За учениците в учебно заведение и студентите към момента не са тревожни данните, само че с цел да продължи образованието на място в учебните заведения и университетите е добре и родители, и преподаватели да вземат решение за имунизиране, поучава шефът на НЦЗПБ проф. Ива Христова в изявление за Dir.bg.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР