Силно удовлетворяваща е положителната оценка за положените усилия и постигнатите

...
Силно удовлетворяваща е положителната оценка за положените усилия и постигнатите
Коментари Харесай

Прокуратурата доволна от оценките на евродоклада

Силно удовлетворяваща е позитивната оценка за положените старания и постигнатите от България устойчиви резултати, оповестиха в изказване от прокуратурата.

Коректно е регистриран приносът на Прокуратурата на Република България за забележителния прогрес и близкото до цялостно осъществяване на индикаторите, избрани от Европейска комисия, три от които - признати за напълно изпълнени.

Констатирано е възстановяване на успеваемостта на наказателния развой, като резултат от измененията в Наказателно-процесуален кодекс и в осъществяване на рекомендациите в Независимия експертен разбор на Прокуратурата.

Положително е оценена интензивността на основния прокурор за отчетност пред Народното събрание, като гаранция за бистрота и самостоятелност на Прокуратурата.

Подчертан е значителният прогрес и резултатите по индикатора „ Организираната престъпност “, както и водените редица огромни следствия за корупция против високопоставени длъжностни лица.

Позитивно е и мнението за подхванатите от управлението на Прокуратура на Република България дейности по усъвършенстване на структурата на районните прокуратури.

Липсата на нови рекомендации и изразената убеденост, че България може да завърши процеса по Механизма за съдействие и оценка идната година са показателни за необратимостта на напредъка.

Прокуратурата ще продължи дейностите за цялостното осъществяване на рекомендациите, като още веднъж акцентира, че то е постижимо само при положително и градивно взаимоотношение сред всички институции.

Ръководството на Прокуратурата показва признателност към прокурорите, следователите и правосъдните чиновници и цени приноса им за приетия прогрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР