Силно се надявам, че този път ще има правителство и

...
Силно се надявам, че този път ще има правителство и
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Надявам се този път да има редовен кабинет, за да реши тежките проблеми пред страната ни

" Силно се надявам, че този път ще има държавно управление и постоянен кабинет, който да взема решение значимите и тежки проблеми, които стоят пред страната ни, и да продължи сполучливите практики и решения на служебния кабинет ". Това сподели пред публицисти в отговор на въпрос вицепрезидентът Илияна Йотова по време на обичайното честване-поклонение в София във връзка Деня на Тракия, заяви Българска телеграфна агенция.

Попитана за видеонаблюдението на изборите, тя означи, че за първи път ще създадем този опит. " Имах диалози с министъра на електронното ръководство, те ме убедиха, че всички ограничения, които би трябвало да се вземат по закон, са взети ", уточни Йотова. И добави:  " Искам да предупредя за нещо друго - доста хора се отхвърлят от присъединяване в секционните изборни комисии, тъй като се опасяват от видеонаблюдението, тъй като по този начин беше изработен законът, че не се споделя тъкмо какво ще бъде снимано и по какъв начин ще бъде употребявано това, и аз разбирам терзанията на хората. Време е в тази последна седмица преди изборите това да бъде работа освен на ЦИК, на всички политически партии, които вземат участие в изборите - да успокоят своите гласоподаватели за това, че няма да има злоупотреби с видеонаблюдението ".

Попитана за българските кораби в Румъния, Йотова разяснява, че това не е казус и напомни случай преди години за задържан български транспортен съд, сякаш в румънски води. " Тогава в качеството си на представител в Европейския парламент започнахме една доста огромна акция за освобождението на кораба и на неговия екипаж и макар нашите старания и тогава, си припомням, че много време се проточи. Много е значимо сега да се види тъкмо каква е претенцията на румънската страна и съгласно мен би трябвало да бъдат много по-амбициозни напъните на българските дипломати в това отношение ", разяснява Йотова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР