Силно главоболие около цикъла – това състояние е известно като

...
Силно главоболие около цикъла – това състояние е известно като
Коментари Харесай

Менструална мигрена – а вие страдате ли от нея?

Силно главоболие към цикъла – това положение е известно като менструална мигрена.

Ако в миналото сте ставали „ жертва “ на мигрена, знаете доста добре какъв брой неприятно и мъчително е това главоболие. В някои случаи се следи единствено мощна болежка, само че постоянно тя е придружена и от други признаци като гадене, отмалялост и сензитивност към светлина.
Какво съставлява менструалната мигрена?
Менструалната мигрена е провокирана от хормоналните съмнения в тялото, свързани с цикъла. Тя може да се появи няколко дни преди менструацията, с нейното начало или няколко дни по-късно. За да се приказва за съществуване на менструална мигрена, този вид главоболие би трябвало да се е случило най-малко два-три месеца.

Няма съответни данни какъв брой % от дамите страдат от менструална мигрена, само че се счита, че това е постоянно срещано събитие. Много постоянно менструалната мигрена остава недиагностицирана. Вярва се също по този начин, че дамите, които страдат от мигрена по принцип, са по-предразположени към менструална мигрена.

Какво тъкмо провокира менструалната мигрена?
Менструалната мигрена се „ отключва “ по време на късната лутеална фаза (предместруалния период), когато има спад на равнището на естрогена. Ако е по-продължителна, тя въпреки всичко би трябвало да отшуми към овулацията, когато в тялото се създава повече естроген.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР