Силният вятър остави без ток десетки домакинства в отделните части

...
Силният вятър остави без ток десетки домакинства в отделните части
Коментари Харесай

Опасно време: Ураганният вятър преобърна ТИР, без ток са десетки домакинства в община Враца



Силният вятър остави без ток десетки семейства в обособените елементи на обитаемоте места в община Враца. Поривите напразно доближават до 100 километра в час. Най-критично е в град Враца, отнесена е цялата покривна структура на кооперация в центъра на града.

Изкъртени са изолации и покривни ламарини на десетки здания, има счупени прозорци, изкоренени дървета и паднали железни будки. В обществените мрежи врачани приканват да не се излиза на открито.

Силният вятър прекатурна ТИР в региона на Монтана. Временно се лимитира придвижването на товарни коли над 12 тона по път I-1 Ботевград – Монтана заради мощни и бурни ветрове. Всички МПС да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост поради мощния вятър, оповестиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура ".

Ураганният вятър изкорени огромна топола върху основен път Е-79 край Благоевград. Няма потърпевши при случая, който е станал на изхода на Благоевград в посока Дупница.

За днешния ден в съвсем цялата страна е разгласен жълт код поради упования мощен южен вятър. Скоростта напразно тук-там ще е към 100 км/ч. Предупреждение не е издадено единствено за областите Видин, Плевен и Стара Загора. Най-силни ще са поривите напразно в област Кърджали, където е разгласен оранжев код.

В София плевел с пориви до 20-24 метра в секунда вятър чупи клони на дървета. Вече има подадени сигнали в Столична община за паднали клони. Издадено е предизвестие към жителите да внимават от кое място минават, да се пазят от падащи предмети. Призовават се жителите да отстранен предмети от терасите, които могат да основат заплаха за преминаващите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР