Силният вятър буквално е отнесъл покриви на къщи, има леко

...
Силният вятър буквално е отнесъл покриви на къщи, има леко
Коментари Харесай

Вятърът отнесе покриви на къщи във Враца, села са без ток и в област Пазарджик

Силният вятър безусловно е отнесъл покриви на къщи, има леко потърпевши жители от паднали керемиди, сподели пред " Фокус " кметът на Враца Калин Каменов. " Дървета са паднали върху коли, безусловно са унищожени и цели покриви на къщи в някои села, има счупени стъкла. Има паднали електрически стълбове, някои места са без електрозахранване ", сподели Каменов и добави, че за благополучие няма съществено потърпевши хора. Част от тези здания са на възрастни хора, които може би първоначално няма да има къде да бъдат настанени, добави Каменов.

Пет обитаеми места от област Пазарджик са без ток поради повреди вследствие на мощния вятър, оповестиха от електроразпределителното сдружение. Това са Лесичово, Боримечково, Калугерово, Виноградец и Сестримо. Аварийни групи на сдружението работят за премахване на проблемите.

През миналото денонощие пожарникари и спасители са взели участие в общо 104 избавителни интервенции, съгласно данни на Министерство на вътрешните работи. Голяма част от тях са били свързани със сигнали за закъсали коли, паднали дървета, избавяне на животни, премахване на предмети, подпомагане на жители, отводнявания на административни и частни здания.

Само до 09.00 часа през днешния ден са получени сигнали за над 50 катастрофи в страната, 20 от които са зародили на територията на София. Всички столични екипи на пожарната са ориентирани към адреси за премахване на паднали дървета, ламарини и мазилки. Няма потърпевши хора.

Около 10 са сигналите за паднали или рисково надвиснали от мощния вятър дървета на територията на област Пловдив. Повечето сигнали касаят региона на Асеновград, където поривите напразно са били най-силни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР