Силният човек в Анкара Реджеп Ердоган стои в основата на

...
Силният човек в Анкара Реджеп Ердоган стои в основата на
Коментари Харесай

Нов доклад: Ердоган е инсценирал преврата от 15 юли 2016 г.

Силният човек в Анкара Реджеп Ердоган стои в основата на " опита за прелом " в Турция от 15 юли м. година Това е изводът на нов отчет на Стокхолмския център на свободата, оповестен през днешния ден.  

Според организацията в тази ситуация въобще не става дума за същински прелом, а единствено за основаване на предлог за стартирането на всеобща акция за гонене на критиците и съперниците на властническия турски държавен глава.

СЦС стига до извода за инсценировката на база на публично налични данни, свидетелски показания в правосъдни процеси, частни изявленията, прегледи на военни експертни мнения и други доказателства, събрани от откриватели.

" Това беше следващата имитация през последните няколко години от властническото ръководство на режима на Ердоган, само че сигурно - най-кървавата ", съобщи президентът на Стокхолмския център на свободата Абдуллах Бозурт.

Според него турският президент наподобява е употребявал необятно публикувани клюки за прелом в турската столица и е провел лично шоу, с цел да получи вятър в крилете за чистка против съперниците си.

Според основаната в Швеция организация, това се потвърждава и от последвалите събития в Турция - спечелването на време за подготовка на референдума за властническо ръководство, задушаване на опозицията и интервенция във военния спор в Сирия.

Анализът е от 191 страници.

Според документа е налице голяма бездна сред обстоятелствата и държавния роман за преврата, макар целенасочените старания на режима на Ердоган да манипулира информацията под формата на цензура, агитация, напън, закани и даже мъчения и малтретиране.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР