Силните изяви на Цветан Соколов помогнаха на неговия Лубе Чивитанова

...
Силните изяви на Цветан Соколов помогнаха на неговия Лубе Чивитанова
Коментари Харесай

Триумф! Цветан Соколов с "Лубе Чивитанова" е новият шампион на Италия

Силните изяви на Цветан Соколов помогнаха на неговия " Лубе Чивитанова " да стане новият волейболен първенец на Италия. Играчите на Фердинандо Де Джорджи се постановиха с 3:2 като посетители на първенеца " Перуджа " (22:25, 21:25, 25:12, 25:21, 15:10) и завоюваха своята пета купа на Италия.

Най-резултатен за триумфа на " Лубе " беше точно Соколов с 19 точки, а Османи Хуанторена и Роберланди Симон приключиха с по 16. С най-вече в дуела пък се регистрира Вилфредо Леон - 20.

В първия гейм домакините реализираха превъзходство, повеждайки с 9:2 след 3 аса на Вилфредо Леон и 2 директни точки от начален удар на Александър Атанасиевич. Хуанторена понижи изоставането с положителните си изяви за 8:13. Ас на Симон съкрати дистанцията на 3 точки, само че до края " дяволската обсада " резервира задатъка си, завършвайки първата част с 25:22.

Вторият гейм още веднъж беше напълно в интерес на тима на " Перуджа ", който стремително поведе 6:2, само че този път след неточности на Соколов и мощна обсада на Фабио Ричи. Ас на Бруно понижи изоставането на 3 точки, а последвалата обсада на Соколов против Вилфредо Леон даде вяра за " Лубе " при 16:18. Силните изяви през центъра на Симон донесоха равнене за 21-а точка, само че последвала серия от 4 следващи точки даде солидно преимущество за първенците - 2:0.

Точно когато изглеждаше, че " дяволската обсада " ще завоюва трофея за втора поредна година, грешките на отбора на Бернарди зачестиха, а " Чивитанова " сензитивно усъвършенства играта си. Неуспешните набези на Александър Атанасиевич и мощните офанзиви на Османи Хуанторена донесоха релативно бърз триумф за гостите, връщайки един гейм с 25:12.

Четвъртата част беше най-равностойната, като двата отбора разменяха водачеството си непрекъснато. Първоначално " Лубе " беше напред при 9:6, само че още за 11:11 " Перуджа " изравни резултата. Ас на Хуанторена даде преимущество за гостите, само че мигновено Леон отговори на предизвикването. Влезлият за укрепване на посрещането Иржи Ковар се оказа " златната " запаса за " Чивитанова ", донасяйки 3 точки задатък за тима на българина.

В последна сметка тайбрек дефинира новия първенец след 25:21 за състава на Фердинандо Де Джорджи.

Още от самия старт на заключителната част " Лубе " преобрази играта си и сподели шамионски темперамент, повеждайки с 8:3. При размяната на полета промени нямаше, а " Чивитанова " стана първенец на Италия за сезон 2018/19 след 15:10.

Това е първа купа на Италия за Цветан Соколов с екипа на " Лубе " и общо трета за него. Преди това българинът има два трофея като волейболист на " Тренто. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР