Силните изяви на българския шах продължават с пълна сила. Гросмайстор

...
Силните изяви на българския шах продължават с пълна сила. Гросмайстор
Коментари Харесай

Антоанета Стефанова е втора на европейското по ускорен шах

Силните изяви на българския шах не престават с цялостна мощ. Гросмайстор Антоанета Стефанова завоюва сребърен орден от европейското състезание по интензивен шах за дами, което се организира в Монте Карло.

Българката приключи 11-кръговата конкуренция с 8,5 т. след шест победи, пет ремита и нито една загуба. Стефанова остана единствено на половин точка от шампионката Александра Костенюк. Рускинята, която играе за Швейцария, реализира дубъл в границите на 48 ч., откакто в петък завоюва и европейската купа в блица.

Точно партията сред двете някогашни международни шампионки значително реши ориста на първото място и Стефанова може да съжалява, че не съумя да я завоюва. Срещата им от деветия кръг приключи реми, макар че в ендшпила играещата с черните фигури българка имаше съществено позиционно преимущество.

Бронзовото отличие стана владеене на германката Елизабет Петц, която също събра 8,5 точки. В последния кръг Пец и Стефанова, която още веднъж игра с черните фигури, направиха реми, до момента в който Костенюк победи с белите украинката Анна Ушенина, с цел да си обезпечи златото.

Другите българки на също завършиха с доста положително класиране. Нургюл Салимова е седма с 8 точки. Белослава Кръстева е на 21-во място със 7 тл., а с 5,5 т. Виктория Радева е на 55-а позиция.

В европейския шампионат в Монте Карло присъединяване взеха 116 шахматистки, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР