Силните финансови резултати на Microsoft и Google помогнаха за стабилизирането

...
Силните финансови резултати на Microsoft и Google помогнаха за стабилизирането
Коментари Харесай

Силните отчети на Google и Microsoft подкрепиха борсовите индекси

Силните финансови резултати на Microsoft и Гугъл помогнаха за стабилизирането на финансовите пазари в сряда.

Междувременно, вложителите чакат по-късно през днешния ден Федералният запас на Съединени американски щати да разгласи ново нарастване на лихвите, този път със 75 базисни пункта.

Фючърсите на Nasdaq 100 набъбнаха с 1.5%, а тези на необятния американски бенчмарк S&P 500 се покачиха с 0.9%, откакто Microsoft предвижда мощен растеж на приходите, а компанията майка на Гугъл - Alphabet, регистрира солидни продажби на реклами в търсачките.

Акциите на Alphabet се покачиха с 5% в следборсовата търговия, а тези на Microsoft набъбнаха с 4%.

В азиатско-тихоокеанския район MSCI Asia-Pacific регистрира намаляване от 0.7%.

Вторият по величина производител на чипове в света SK Hynix предизвести, че търсенето евентуално ще се забави, защото клиентите понижават разноските. Акциите на компанията паднаха с 1.9%.

Част от негативизма на пазарните участници може да се изясни и с това, че Международният валутен фонд понижи прогнозите си за световния стопански напредък.

Очаква се централната банка на Съединени американски щати да разгласи покачване на лихвите със 75 базисни пункта по-късно през днешния ден.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации остана постоянна на равнище от 2.8%.

В допълнение към терзанията по отношение на лихвените проценти, които повреждат стопанските системи, Европа е изправена и пред енергийна рецесия, а Китай е налегнат от рестриктивни политики против COVID-19 и нови разтърсвания на имотния пазар.

Еврото регистрира най-лошата си сесия от две седмици насам, откакто във вторник се намали с 1%. Единната валута се стабилизира на равнище от 1.0150 $ в утринната търговия през днешния ден. Японската йена се задържа на равнище от малко под 137 за $.

Китайският също остава под напън, а цените на акциите и на парцелите в страната не престават да падат. Инвеститорите са разтревожени, че потребителският протест на изплащането на ипотеки върху незавършени жилища и осакатяващите задължения на доста бизнесмени може да се отразят на банковата промишленост.

На стоковите пазари петролът остана постоянен тази заран, като фючърсите на брента се търгуват на равнище от 104.58 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт бележат покачване от 0.3% до 95.32 $ за барел.

Златото се задържа съвсем без смяна на равнище от 1717 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР