Силни взривове и изстрели на международното летище Аден, , се

...
Силни взривове и изстрели на международното летище Аден, , се
Коментари Харесай

Взривове на летището в Йемен след пристигане на самолета на новото правителство

Силни гърмежи и изстрели на интернационалното летище Аден,, се чуха през днешния ден малко откакто аероплан с новосформираното йеменско държавно управление дойде от, обявиха очевидци, представени от Ройтерс.
Членовете на кабинета, в това число министър председателят Маен Абдулмалик, както и посланикът на Саудитска Арабия в Йемен Мохамед Саид ал Джабер, бяха преместени безвредно в президентския замък на града, оповестиха очевидци и саудитски медии.
Местен източник от защитата заяви пред Ройтерс, че три минометни снаряда са се приземили в залата на летището. Според него минимум петима души бяха убити и още десетки бяха ранени при нападението на летище Аден.
Новосформираният кабинет сплотява държавното управление на президента Абд Рабу Мансур Хади с южните сепаратисти. Двете групи са главните йеменски фракции в основан на юг алианс, подкрепян от Саудитска Арабия, воюващи против, което управлява севера.
 Масирана въздушна офанзива на Саудитска Арабия против Йемен Масирана въздушна офанзива на Саудитска Арабия против Йемен
Бойната авиация на ръководената от Саудитска Арабия коалиция нанесе масирани удари против няколко провинции в Йемен, в това число и в 100...
Саудитската държавна телевизия Ekhbaria сподели унищожени транспортни средства и разрушени стъкла на летището. От мястото на случая се издига пушек.
Южният пристанищен град Аден е потопен в принуждение заради раздор сред сепаратистите и държавното управление на Мансур Хади. Южният временен съвет на сепаратистите (STC), който се стреми към самостоятелност на Южен Йемен, разгласи самоуправление в Аден по-рано тази година, предизвиквайки жестоки конфликти и усложнявайки напъните на Организация на обединените нации за определяне на непрекъснато преустановяване на огъня в цялостния йеменски спор.
Водената от Саудитска Арабия коалиция разгласи по-рано този месец новия кабинет за шерване на властта, който ще включва и сепаратистите.
Кабинетът кацна от Рияд, където двете спорещи страни преговаряха повече от година с посредничеството на Саудитска Арабия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР