Силни ветрове и високи за януари температури в сряда. Облачността

...
Силни ветрове и високи за януари температури в сряда. Облачността
Коментари Харесай

Силни ветрове и високи температури в сряда

Силни ветрове и високи за януари температури в сряда. Облачността ще е променлива, по-често забележителна. Кратки дъждове ще паднат в крайните южни и западни елементи на страната.

Южният вятър ще се усили още и в някои региони северно от планините, както и в Източна България скоростта му може да надвишава 100 километра в час.

В 7 области е разгласен оранжев код за мощен вятър- Монтана, Враца, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Кърджали и Хасково. В останалата част на страната кодът е жълт.

Заедно със мощния вятър обаче ще продължи и преноса на по-топъл въздух. Минималните температури на следващия ден към този момент ще са сред 5 и 13 градуса. Максималните ще са съвсем пролетни и ще достигнат  от 14 до 19, 20 градуса.

Планините на следващия ден няма да са подобаващи за туризъм. Вятърът във високите и открити елементи ще бъде ураганен със скорост над 120 километра в час. Облаците постоянно ще съумяват да скрият слънцето, а по-съществени превалявания се чакат в Пирин и Родопите. И тук ще се затопля, като в курортите температурите ще са позитивни, а по върховете към нулата. Снежната завивка ще понижава.

В четвъртък времето у нас ще остане топло и прохладно с къси превалявания в крайните западни региони. В петък над страната ще е най-вече облачно, а преваляванията ще има на повече места. Следобед ще стартира да става студено и в нощта против събота в Западна България дъждът ще минава в сняг. През почивните дни температурите към този момент ще са с съвсем зимни стойности. Ще се задържи най-вече облачно с валежи дъжд, а във високите западни полета и от влажен сняг. Валежи от дъжд ще има и при започване на новата седмица, а оптималните температури ще са към 9-10 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР