Силни сме в революциите на маса, но когато дойде време

...
Силни сме в революциите на маса, но когато дойде време
Коментари Харесай

Хинков: Високата смъртност и заболяемост се определят предимно от личното поведение

Силни сме в революциите на маса, само че когато пристигна време за реализация, се снижаваме. Това съобщи ръководителят на здравната комисия в Народно събрание Костадин Ангелов по време на конгрес за опазването на здравето, проведен от Българо-американска комерсиална камара. 

Според него минус на здравната ни система е неналичието на дълготраен проект. За последните 20 години няма резултат във връзка с демографските индикатори, установи Ангелов. Смъртността и заболяемостта остават постоянни индикатори и менно върху това би трябвало да се работи, уверен е той.

Здравният министър Христо Хинков посочи, че здравно-демографските индикатори се въздействат едвам 10% от здравната система, до момента в който 40% се въздействат от персоналното държание. Здравните системи, колкото и да ги подобряваме, в случай че не се стартира с промоция на здраве и здравословен метод на живот, няма да реализираме здравни индикатори, счита той.

Бъдещето на електронното опазване на здравето е цифрово, съобщи на собствен ред министърът на електронното ръководство Александър Йоловски. Ако има визия, може да има смели резултати, добави той.
 Роене на болничните кревати – новата мода в опазването на здравето
Роене на болничните кревати – новата мода в опазването на здравето

" Леглата не лекуват " и сигурно България не опровергава максимата, а я потвърждава откакто отново сме преди всичко по смъртност и на последно по дълготрайност на живота в ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР