Силни мълнии подпалиха два пожара на гръцкия остров Тасос днес,

...
Силни мълнии подпалиха два пожара на гръцкия остров Тасос днес,
Коментари Харесай

Два пожара на о. Тасос след силни мълнии

Силни мълнии подпалиха два пожара на гръцкия остров Тасос през днешния ден, заяви пожарната работа, ден откакто огнеборците овладяха пожари, раздухвани от неизмеримо мощните ветрове на два други острова, оповестява в. " Катимерини ".

Най-малко 32 пожарникари, подпомагани от 13 пожарни коли, един аероплан и два хеликоптера, се пробват да потушат пламъците, които опустошават на два фронта залесен регион на острова в северната част на Егейско море на 306 километра северно от Атина.

Очаква се подкрепления от намиращия се наоколо град Кавала да дойдат по-късно през днешния ден.

Горските пожари станаха по-чести и опустошителни в Гърция през последните години поради климатичните промени, съгласно учените, като постоянно прекъсват летния туризъм, който притегля милиони хора на гръцките острови.

Дъждовете нормално са плодородни в зоните, в които от месеци не е падала нито капка, само че съпътстващите ги мълнии утежниха нещата на остров Тасос, отбелязва изданието.

Гръцката работа за гражданска отбрана предизвести за несигурно време в сряда и четвъртък, като съобщи, че се чакат бурии с висока периодичност на мълниите и градушки. Централна и Северна Гърция ще бъдат най-силно наранени.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР