Силни експлозии са се чули призори в центъра на Киев,

...
Силни експлозии са се чули призори в центъра на Киев,
Коментари Харесай

Мощни експлозии събудиха Киев. Жилищна сграда е обзета от пламъци

Силни детонации са се чули на разсъмване в центъра на Киев, съобщи кореспондентът на Агенция Франс Прес в украинската столица.

Гори жилищна страда, сочи репортаж на украинската национална новинарска организация Укринформ.

Засега няма повече детайлности и не е известно дали има жертви и ранени на офанзивата.

Местният тв канал " Украйна 24 " оповестява и за по-ранни две детонации, които са блъснали западните околности на града.

Миждувременно по-късно през днешния ден се възобновяват договарянията за мир сред Русия и Украйна. Четвъртия кръг диалози беше пресечен през вчерашния ден, само че за първи път двете страни заговориха за някакво доближаване в позициите.

Украинците споделят, че желаят цялостно прекъсване на огъня. Това би разрешило по-ефективна евакуация на мирното население от зоните на бойни дейности.

Вчера за първи път е имало евакуация с персонални коли от град Мариупол. Там ситуацията е най-тежко от цяла Украйна. Около 160 автомобила са напуснали. Общо 4000 души са били евакуирани през вчерашния ден, което е доста дребна част от всички застрашени от войната.

Редица водачи от целия свят още веднъж приканиха двете страни да се спогодят най-малко за действително работещи филантропични коридори.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР