Силни експлозии отекнаха днес в руска военновъздушна база в Крим,

...
Силни експлозии отекнаха днес в руска военновъздушна база в Крим,
Коментари Харесай

Силни експлозии в руска военновъздушна база в Крим

Силни детонации отекнаха през днешния ден в съветска военновъздушна база в Крим, предадоха ТАСС. Според министерството на защитата на Русия в обекта край село Новофьодоровка, покрай западното крайбрежие на анексирания през 2014 година от страната украински полуостров, са се взривили авиационни муниции. Причините към този момент не са ясни.

Трима очевидци оповестиха за минимум 12 детонации с друга мощ в период от една минута към 15:30 ч. (и българско време). Три от гърмежите били извънредно мощни, като в небето се издигнал черен пушек. Приблизително половин час по-късно отекнала нова детонация, най-мощната от всички.

Ръководителят на " съветската република " Крим Сергей Аксьонов написа в Телеграм, че е отишъл на място и че събитията към случая се обясняват, съобщи ТАСС. След това от министерството на защитата на Русия оповестиха за публицисти, че на военното летище " Саки " към 15:20 ч. са се взривили няколко авиационни боеприпаса.

Няма потърпевши хора и не е развалена авиационна техника. " Вземат се ограничения за потушаване на зародилия пожар и изясняване на аргументите за гърмежите ", споделиха от съветското министерство на защитата.

Военнослужещи на място декларирали, че базата не е била подложена на обстрел. Според основният редактор на телевизия Russia Today Маргарита Симонян евентуално повода за детонациите е диверсионен акт.

УНИАН заяви, че доста локални поданици и туристи напущат Новофьодоровка и вследствие на изхода на селото са се образували тапи. Според очевидци, представени от украинската организация, са нанесени вреди на жилищни здания в региона на военната база.

Летище " Саки " е употребявано от съветски бойни самолети, с цел да бомбардират Запорожка, Херсонска и Николаевска област в Южна Украйна, отбелязва УНИАН.



ТЕМА преди 2 часа 1275 преди 7 часа 1097 преди 8 часа 1487
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР