Силни дъждове или обилно снеготопене могат да докарат на Перник

...
Силни дъждове или обилно снеготопене могат да докарат на Перник
Коментари Харесай

И да вали из ведро, в Перник пак ще има проблем с водата

Силни дъждове или щедро снеготопене могат да докарат на Перник даже още по-сериозен проблем с водата.

Градът е на режим от 18 ноември, който ще се затегне идния понеделник и вода ще има по 8 часа в денонощието. Едновременно с това всички се надяват на превалявания, от които равнището на язовир " Студена " да се вдигне. При мощни превалявания обаче водата в язовира ще се размъти, което ще докара до по-бавното ѝ филтриране от пречиствателната станция. В подобен случай потенциалът на оборудването пада до 150 литра в секунда, които няма да са задоволителни да се зареди градът даже в изискванията на режим.

Това стана ясно от думите на прокуриста на локалното ВиК Камен Каменов. В четвъртък той показа пред пернишкия общински съвет ограниченията, които би трябвало да се подхващат, с цел да се подсигурява, че през февруари няма да се стигне до така наречен " мъртъв размер " на язовира, при което използването на вода от него ще стане съвсем невероятно.

На съвещанието бяха поканени и двама представители на " Софийска вода ". Основният въпрос към тях бе може ли " Студена " да бъде обвързван към София. Те дадоха отговор, че това би коствало десетки милиони и ще отнеме доста време.

Замътява се и цъфти
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР