Силни бури в Германия, Чехия и САЩ причиниха сериозни материални

...
Силни бури в Германия, Чехия и САЩ причиниха сериозни материални
Коментари Харесай

Силни бури в Евопа и САЩ взеха жертви и причиниха сериозни щети -

Силни стихии в Германия, Чехия и Съединени американски щати предизвикаха съществени материални вреди. Има жертви и ранени, предадоха информационните организации.

Най-малко един човек почина, а близо 60 бяха ранени, в резултат на стихии в Германия, съобщи Франс прес, като се базира на управляващите.

Особено тежко наранена е западната провинция Северен Рейн - Вестфалия. Торнадо, което връхлетя град Падерборн, рани 43 души, 10 от които - съществено, заяви през днешния ден полицията. Трийсетина индивида са получили здравна помощ в болница, като една жена е с заплаха за живота.

Нанесени са съществени вреди в търговски регион и ще е належащо съществено разчистване, сподели тази заран полицията.

Власти обявиха нощес, че стихията е отнесла покриви, повалила дървета и разпръснала парчета на километри разстояние.



Торнадо в Германия

38-годишен мъж умрял, когато слязъл в наводнено мазе в град Кобленц, в прилежащата югозападна провинция Райнланд-Пфалц. Той бил ударен от ток и паднал на глава.

Бури торнадо връхлетяха още два града в Северен Рейн - Вестфалия - Липщат и Лютмарзен. В Липщат също са нанесени съществени вреди, само че няма потърпевши хора, заяви полицейски представител, представен от ДПА.

Той добави, че главният проблем при разчистването ще са развалените покриви и падналите дървета.

Няколко други елементи на Германия също бяха наранени от мощни стихии. В югозападната провинция Бавария, 14 души, измежду които няколко деца, пострадаха при сриването на дървена хижа през вчерашния ден.

Известната немска метъл група " Рамщайн " бе принудена да прекъсне за половин час собствен концерт в град Лайпциг, в източната провинция Саксония, поради гръмотевична стихия. 45 минути след началото на шоуто, почитателите бяха помолени да потърсят заслон, само че 15 минути по-късно им бе позволено да се върнат по местата си на стадион " Ред Бул Арена ".

Метеоролог изясни, че мощните стихии са резултат от смесването на топли въздушни маси от юг, по-конкретно от Испания и Франция, от една страна, и на студени от север, отбелязва Агенция Франс Прес.

Торнадо аргументи гибелта на минимум един човек в северния американски щат Мичиган . 43 индивида са ранени, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия Си Ен Ен.

Торнадото връхлетя през вчерашния ден следобяд град Гейлорд, в северната част на Мичиган. Полицията заяви за съществени вреди. Улици са блокирани от паднали дървета, електрически стълбове бяха съборени и са нанесени вреди на къщи и търговски обекти.

Силни стихии се развихриха през миналата нощ над Чехия , включително изсипала се градушка тук-там, и предизвикаха обилни материални вреди и усложнения за превоза, съобщи ДПА.

Няма известия за потърпевши хора. По данни на Чешкия хидрометеорологичен институт скоростта напразно е достигала 130 км/ч. Противопожарните служби са реагирали на повече от хиляда сигнала.

Пречупени и паднали дървата са развалили коли и са блокирали пътища и железопътни линии. Очаква се разчистването да продължи през днешния ден през целия ден, споделиха от спешните служби.

В пражкия квартал Троя стихията е нанесла повреди на палатков лагер за бежанци от Украйна. Някои от настанените там са били преместени на безвредно място с рейс.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР