Силни бури и предупреждение за торнадо в района на Чикаго.

...
Силни бури и предупреждение за торнадо в района на Чикаго.
Коментари Харесай

Силни бури с торнадо, отменени полети и прекъснат ток: Студен фронт обхвана Средния запад в САЩ

Силни стихии и предизвестие за торнадо в региона на Чикаго. Студен фронт е обхванал Средния запад в Съединени американски щати, заяви Би Би Си.

Повредени са десетки здания, електропроводи и уреди

Националната метеорологична работа заяви за най-малко пет случая на записано торнадо, в това число три наоколо до град Дикалб, на към 112 км/ч западно от Чикаго.

Регистрирани са пориви напразно със скорост над 60 км/ч. Има съборени дървета и стълбове, огромна част от региона е без ток.

Няма данни за потърпевши.

Според специалисти мощно въздействие оказва изменението на климата.

Тази седмица градовете в Съединени американски щати и Канада доближиха рекордни февруарски температури, като претърпяха горещини, сходни на летните.

Очаква се снежната стихия да се придвижи от Средния запад на изток и североизток с композиция от сняг, дъжд и мощен вятър

В Чикаго доста хора бяха на открито и се любуваха на необикновеното време, а по-късно температурите бързо се намалиха до дълбоки зимни студове.

От метеорологичната работа разказват ситуацията в Чикаго като такава, в която лятото, пролетта, есента и зимата са „ натъпкани в идващите 24 часа “. По думите им измененията във времето са „ безусловно брутални “.

Множество полети на интернационалното летище „ О'Хеър “ в Чикаго бяха забавени, а близо 30 полета бяха анулирани.

Местните медии споделиха фрагменти на стотици пасажери, които се събират на летището, с цел да се подслонят.

Обилен снеговалеж, мощни гръмотевични стихии и градушка с размер на топка за голф са докладвани в доста щати в Средния запад. Хората са посъветвани да останат на закрито.

От Департамента по околна среда в Чикаго настояват, че фрапантните температурни съмнения са образец за необикновеното и непредсказуемо време, което климатичните промени ще продължат да носят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР