Силната форма на Манчестър Юнайтед донесе нова победа в Премиър

...
Силната форма на Манчестър Юнайтед донесе нова победа в Премиър
Коментари Харесай

Ман Юнайтед с класика в Англия

Силната форма на Манчестър Юнайтед донесе нова победа в Премиър лийг, с което разликата с втория Манчестър Сити към този момент е единствено три точки при еднакъв брой срещи и на пет от върха. Този път “червените дяволи ” разрушиха Лестър с 3:0 на собствен терен в мач от 24-тия кръг.

Два гола вкара изключителният от началото на сезона Маркъс Рашфорд (25’,56’), а един добави Джейдън Санчо (61’). Отделно Лисандро Мартинес удари греда, а Диого Далот пропусна на празна врата.

И въпреки всичко срещата на “Олд Трафорд ” не стартира елементарно за домакините, тъй като отборът на Лестър имаше няколко положителни благоприятни условия първоначално, като в единия от случаите Давид де Хеа отрази удар на излезлия самичък против него Харви Барнс. Това се случи още при 0:0, а след това Рашфорд изведе Юнайтед напред с първата сериозна офанзива на своя отбор.

Съдиите подминаха противоречива обстановка в 41-вата минута, когато халфът на Манчестър Юнайтед Марсел Забитцер влезе остро в крайници на Фаес и рискуваше да получи червен картон.

Този двубой за Юнайтед в този момент беше сред двата против Барселона от Лига Европа, а идната неделя съставът на Ерик загар Хаг излиза против Нюкасъл във финала за Купата на лигата.

Виктор Линдельоф, Марсел Забитцер и младокът Алехандро Гарначо бяха титуляри за Юнайтед. Отново Рашфорд стартира на върха, Ваут Вегхорст зае позиция зад него, а дясното крило беше за Бруно Фернандеш. И този път Каземиро не игра, като това беше последният мач от наказването му.

“Лисиците ”, които бяха спечелили последните си два дуела в Премиър лийг, са на 4 точки от рисковата зона. Джейми Варди и Юри Тилеманс бяха измежду запасите за началото.

Тимът от Манчестър започва дуела по-активно, само че гостите имаха първия късмет за гол и той беше от така наречен 100-процентови. В 8-ата минута Харви Барнс излезе самичък против Де Хеа, само че вратарят съумя да избави удара му.

Две минути по-късно футболистите на Лестър проведоха ново положително състояние, като този път Линдельоф се намеси и мазета в корнер. Последваха още няколко рискове пред вратата на " алените дяволи ", които мъчно успяваха да стопират офанзивите на противника.

Де Хеа направи блестяща интервенция и в 21-вата, когато Ихеаначо беше насочил с глава към десния му ъгъл.

И тъкмо в тези минути на предимство на Лестър Манчестър Юн нанесе своя първи удар. Бруно изведе Рашфорд зад защитата и нападателят невъзмутимо опъна мрежата за 1:0, като минутата беше 25-а.

Този гол донесе игрово преимущество на Юнайтед и в 37-ата Далот пропусна чиста опция за 2:0. Тогава Фернандеш подаде към него на празна врата, само че португалецът сякаш подходи неверно с десния крайник и не съумя да осъществя.

Последва дискусионна обстановка, при която Забитцер нападна рисково крайници на Фаес. Нарушението беше за евентуален картон - даже червен, само че не последва никакъв.

Гредата спря Манчестър Юнайтед за второ попадение четири минути след паузата. Тогава Люк Шоу центрира от фал и Лисандро Мартинес засече с глава, само че кълбото се отби в напречния дирек на вратата на Лестър.

Минута по-късно Рашфорд си обезпечи отлична позиция за пукотевица, само че Уорд парира удара му.

В 56-ата британският нападател вкара топката в мрежата, откакто излезе самичък против вратаря. Последва обаче вдигнат байрак за засада, което накара " Олд Трафорд " да замлъкне в очакване на решението на ВАР. Съдиите с технологията пресметнаха, че Рашфорд е бил затрупан, поради което попадението беше зачетено - 2:0.

След още единствено пет минути сякаш всичко беше решено след гол на Санчо за 3:0. Тогава той се възползва от нова асистенция на Бруно Фернандеш.

Гостите към този момент дефинитивно се бяха предали и единствено шансът ги избави от четвърти гол в 69-ата, когато Санчо пропусна самичък против вратаря.

Междувременно Тен Хаг извади от игра Рашфорд, Шоу и Фред, а за последните десетина минути пусна на терена 17-годишният Коби Мейнуу, за който това беше дебют в Премиър лийг.

До края пропуск направи и Вегхорст.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР