Силна снежна буря връхлетя днес северните и крайбрежните райони на

...
Силна снежна буря връхлетя днес северните и крайбрежните райони на
Коментари Харесай

Силна снежна буря връхлетя Япония

Силна снежна стихия връхлетя през днешния ден северните и крайбрежните региони на Япония, като отнесе покриви, наводни домове и провокира нарушавания на превоза, съобщи ДПА, представена от БНР.

На северния остров Хокайдо бурята аргументи наводнение на жилищни здания, а вятърът тук-там доближи скорост сред 135 и 162 км/ч. Японската метеорологична работа предизвести за „ най-силната вихрушка от години “ в някои елементи на острова и прикани локалните поданици да не излизат на открито. Метеоролозите също по този начин предизвестиха за изобилен снеговалеж, високи талази, мощни ветрове и нарушавания на превоза в североизточната част на страната и регионите по крайбрежието на Японско море.

В района Хокурику и на североизток се предвижда до 60 сантиметра сняг в идващите 24 часа, а на Хокайдо - до 50 сантиметра. Почти 600 учебни заведения бяха затворени на Хокайдо. На острова и в североизточната част на Япония бяха анулирани към 70 полета и беше спряно придвижването на доста влакове. Зимната стихия се развихри три дни, откакто североизточната част на страната беше наранена от земетресение с магнитуд 7,3, при което бяха ранени над 150 индивида, а милиони останаха краткотрайно без електричество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР