Силна слънчева светкавица предизвикала геомагнитно смущение. Поради това, навигационните устройства,

...
Силна слънчева светкавица предизвикала геомагнитно смущение. Поради това, навигационните устройства,
Коментари Харесай

Най-нова версия за гибелта на "Титаник" отхвърли всички предишни!

Силна слънчева мълния провокирала геомагнитно разстройване. Поради това, навигационните устройства, които били на лайнера, почнали да стартират да работят погрешно, което довело до смяна в курса на Титаник.

Най-популярната морско злополука се учи повече от 100 години. В последна сметка откривателите нарекоха потъването на Титаник „ идеалното корабокрушение “, което се случило в следствие от сливането на няколко съдбовни събития.

През 1912 година се е следило минимално разстояние сред Земята и Луната, което довело до доста мощни приливи и отливи. Поради това айсбергите, които се откъсвали от Гренландия и нормално засядали покрай остров Нюфаундленд, се насочили към океана, към трансатлантическия корабоплавателен път. Един от тези айсберги бил по пътя на Титаник на 14 април.

В нощта на корабокрушението луната не се виждала, тъй че видимостта била минимална. Освен това нямало бинокъл разполагаем, с цел да можете да се види какво се намира в далечината. Бинокълът бил в специфичен сейф, ключът за който Дейвид Блеър не запомнил да съобщи на своя заместител. В резултат на това айсбергът се видял едвам когато бил на към 670 метра.

Ако транспортен съд се сблъска с айсберг с носа си, няма да потъне. Капитан Уилям Мърдок се опитал да маневрира, само че не съумял. вследствие на това лайнерът се блъснал с айсберга странично, което предиздвикало стоманените листове да се разместят. Щетите били 90 метра дълги.

Няколко часа преди срещата с айсберга било получено предизвестие, че се задава ледено поле и голям брой ледени блокове с разнообразни размери. Но това известие не било предадено на капитана на Титаник.

Но това не свършва дотук. Изследователят на климатичните феномени Мила Зинкова има вяра, че галактическото време също може да играе роля в корабокрушението. Когато радио операторите предали сигнали за злополучие, те показали координати, които са на 11 километра от местопроизшествието. Това може да значи, че инструментите им не работили вярно. Което пък би могло да се случи заради слънчево изригване, което провокира мощна геомагнитна стихия.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР