Силна победа, голям успех! - такава е единодушната оценка на

...
Силна победа, голям успех! - такава е единодушната оценка на
Коментари Харесай

Международните медии за триумфа на Григор Димитров

Силна победа, огромен триумф! - такава е единомислещата оценка на интернационалните медии за триумфа на Григор Димитров.

" Григор Димитров от България направи история като победи Гофен на финала на ATP шампионата в Лондон ", показва в материал в рубриката си за тенис английската социална мрежа Би Би Си.

26-годишният Грогор стана първият дебютант, навлязъл в Мастърс шампионата и съумял да го завоюва от 19 години насам, продължава Би Би Си. Материалът отбелязва, че " българинът събира общо 1,9 млн. лири от прекосяването си през конкуренцията " непобеден в пет мача на груповата фаза, полуфинали и край. " Той ще приключи годината трети в света, а Гофен - седми ", оповестява още Би Би Си. и цитира Григор да споделя " Това е ужасно. Невероятно достижение за мен, само че към момента имам какво да давам ". " Но Димитров споделя, че е рано да се приказва за идването на нова епоха в тениса ", сочи още материалът. 

Григор Димитров стана част от огромната игра след финалите в Лондон, написа френският Le Figaro. " Вече няколко години светът очакваше значима купа за България, още откогато Димитров се класира за полуфиналите на Уимбълдън през 2014 година, където се потвърди като една от огромните млади очаквания на международния тенис. След успеха си в Лондон, може да се твърди, че българинът към този момент е част от огромната игра в този спорт ", разяснява изданието, представено от организация Фокус.

" Шапки долу пред Григор Димитров ", написа Гардиън. " Сега всички се надяваме, че 26-годишният българин ще успее да резервира триумфите си на шампионата Australian Open. Той несъмнено има гений и нека тази победа му даде повече кураж ", продължава спортната редакция.

Това беше сложна за водене борба сред изненадващи финалисти, показва за тенис шампионата като цяло и по отношение на успеха на Григор " Дейли Мейл ". Таблоидът отбелязва и че в публиката на финала са били Дейвид Бекъм и синът му Ромио, както и че Григор Димитров " е прекарал огромна част от кариерата си по-скоро прочут като нещо като плейбой - Мария Шарапова е негова някогашна другарка, а Никол Шергингер - дългогодишна негова другарка, само че в този момент той ще приключи сезона класиран като No.3 в света ". 

" Дейли Експрес " от Англия написа, че Григор е запечатал успеха си над Давид Гофен при неточност на белгиеца на корта на O2 Arena, с цел да грабне купата прочувствено, като измежду публиката очевидно е имало доста повече български флагове и българска поддръжка, в сравнение с белгийски. При тази поддръжка е изглеждало, че Григор е любимецът за успеха. 

Лондонският квартал Гринуич заприказва на български език, откакто българският тенисист Григор Димитров завоюва финала на сериите Мастърс в зала " О2 Арина ", написа съветският вестник “Коммерсант “. 

" Сидни Морнинг Хералд " цитира Гофен да споделя, че има към този момент един тип по-старо потомство в тениса, това е поколението на Федерер, който е съвсем 10 години по-възрастен от него. Има и Рафа (Рафаел Надал), Новак Джокович, Анди Мърти - те всички са на идентична възраст. И след това го има и идващото потомство. " Както видяхте предходната седмица в Милано, има прекалено много положителни играчи, които идват. Ще бъде мъчно за в бъдеще. Но аз и Григор, ние сме съвсем на една и съща възраст и сме сред поколенията. Ние се борим да побеждаваме младите стрелци и също и старите ", споделя той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР