“Силна и сериозна заявка е искането за отстраняване на главния

...
“Силна и сериозна заявка е искането за отстраняване на главния
Коментари Харесай

Христо Иванов: Надявам се да има среща с ГЕРБ

“Силна и сериозна поръчка е настояването за премахване на основния прокурор Иван Гешев и тя се носи с нашата поддръжка ”. Това съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Въпросът е по какъв начин си представяме оня състав на Висш съдебен съвет да се произнесе обективно, с цел да имаме този резултат и каква е концепцията на Мария Габриел и ГЕРБ да се промени Висш съдебен съвет и цялата правосъдна система ”, сподели още Иванов.

“Надявам се да има среща и диалози с ГЕРБ, не би трябвало да се отхвърляме от напъните да имаме държавно управление, несъмнено отчитайки рестриктивните мерки, които са ясни и на първата политическа мощ. Искам да видя дали има основни хрумвания за дълбока промяна в правосъдната система ”, акцентира още Иванов. Христо Иванов сподели, че би трябвало дa се откри метод да има държавно управление, „ да не отиваме на избори, само че и да имаме правосъдна промяна “. На въпрос на БГНЕС дали откакто се чуят целите на ГЕРБ и Мария Габриел може да се премисли решението на Демократична България да не поддържа първия мандат Иванов сподели, че сега никой не предлага такива дейности в обединението. “Смятам, че диалозите за това да се откри решение в границите на авансово известните ни ограничавания - да не подкрепим първия, би трябвало да продължат ”, съобщи още съпредседателят на Демократична България. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР