Силна гръмотевична буря удари Варна рано тази сутрин. Силен дъжд

...
Силна гръмотевична буря удари Варна рано тази сутрин. Силен дъжд
Коментари Харесай

Мощна буря удари Варна и Слънчев бряг, наводниха се улици

Силна гръмотевична стихия удари Варна рано тази заран. Силен дъжд се изля над града. Бурята продължи към час, а на доста места в града по улиците се образуваха реки.



За аварирали коли на няколко места в града, оповестяват поданици. Централният бул. на квартал " Аспарухово " е под вода, предава



Районът към Автогарата също е под вода. На един от централните булеварди в морската столица - " Република ", няколко коли бяха блокирани във водата, само че с помощна на избавителен екип бяха извадени. Наводнения има и близо до Летния спектакъл.

Наводнен е и столът на учебно заведение " Любен Каравелов " в квартал " Аспарухово ". Отводнява се подлезът на спирка " Почивка ", където жена е била блокирана в автомобила си, само че е извадена след помощ от пожарната, съобщи БНР.

В Морската градина има доста паднали клони, шахти са останали без капаци.

Мощна стихия удари и „ Слънчев бряг ”. За минути улиците в града се трансфораха в реки.

В сряда времето ще бъде облачно. На доста места в западната половина от страната преваляванията от дъжд ще продължат. Значителни по количество ще са те в Рило-Родопската област. Ще има и гръмотевици, основно в планинските региони, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Обявени са още веднъж жълт сигнален код за евентуално рисково време и оранжев код за рисково време. 

По Черноморието ще доминира облачно време. Ще има превалявания от дъжд, тук-там ще са обилни по количество и съпроводени с гръмотевици. Вечерта преваляванията ще отслабват и стопират. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, по Северното Черноморие за малко - 3 бала.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР