Силна буря връхлетя Финландия и остави над 80 000 домакинства

...
Силна буря връхлетя Финландия и остави над 80 000 домакинства
Коментари Харесай

80 000 домакинства във Финландия са без ток заради мощна буря

Силна стихия връхлетя Финландия и остави над 80 000 семейства без електричество, провокира нарушавания на фероботните връзки в северната част на Балтийско море и накара управляващите да предупредят хората да не излизат на открито, съобщи Асошиейтед прес.

Бурята, наречена " Айла ", връхлетя на първо време западното крайбрежие на Финландия, а след това мина през централните и югозападните елементи на страната, като повали дървета и нанесе разнообразни други вреди. Тя беше съпроводена от мощни дъждове и ветрове със скорост до 125 км/ч.

Очаква се бурята да се придвижи още на юг, да доближи столицата Хелзинки по-късно денем, и да премине по-нататък през Балтийско море към Естония, където в крайбрежните региони към този момент бяха регистрирани мощни ветрове със скорост 115 км/ч.



Естонските управляващи споделиха, че е прекратено електричеството на над 3500 семейства, а метеорологичната работа предизвести за изключително мощни ветрове.

Повечето фериботни пътувания сред Финландия и Швеция в Ботническия залив и сред Финландия и Естония бяха анулирани през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР