Силна буря удари град Нови Сад, на север от сръбската

...
Силна буря удари град Нови Сад, на север от сръбската
Коментари Харесай

Мощни бури връхлетяха Сърбия, порои в Нови Сад и Белград

Силна стихия удари град Нови Сад , на север от сръбската столица. Вятърът събори дърветата, а в избрани елементи на града се образуваха порои.

Силен дъжд се изля и над Белград. Градушка удари Копаоник, Златибор, Кралево, Любовия, Владимирце, област Ужице. В Срем за половин час са паднали към 25 л дъжд на кв. м.

Силна стихия, последвана от дъжд и гръмотевици, удари Белград през вчерашния ден следобяд.

Заради количеството на преваляванията за малко време някои градски пътища са под вода. В Земун придвижването по една от улиците бе блокирано, заради паднало при бурята дърво.

При бурята, която връхлетя Нови Сад към 12 часа, мощен плевел вятър пречупи дърво, което падна върху автомобил, само че няма потърпевши, съобщи РТС.
Паднали клони на дърво са развалили оградата на учебно заведение. Проливният дъжд с гръмотевици траял половин час, което затруднило придвижването в Петроварадин, Сремски Карловци, Буковац.

"Имахме близо 20 сигнала в града, имаше счупени клони и няколко дървета се срутиха от вятъра. Екипите ни са на терена. Имаше проблеми в Ново Населе, Сремска Каменица, Петроварадин, Гърбавица. Няма потърпевши хора, само че са нанесени материални вреди на няколко автомобила “, сподели Елена Прица, представител на избавителната работа. В някои елементи на града са се образували порои по улиците, защото канализацията не е съумяла да поеме такова количество вода.

И Копаоник, и Златибор са били ударени от мощна стихия, последвана от градушка.

Краткотраен проливен дъжд се изля над региона на Ужице. Бурята застигна и Кралево. Проливен дъжд и вятър, последвани от гръмотевици, са траяли към 45 минути. Поради огромното количество превалявания за къс интервал от време някои улици са останали под вода, защото канализацията не съумяла да поеме толкоз огромно количество вода.

В Драгоевац, община Владимирци, градушка е паднала за петнадесет минути. Докато Шабац бе единствено обновен от дъжда, в Драгоевац, община Владимирци, паднала градушка за петнадесет минути. Пострадали са посевите и овощните градини, намиращи се в долната част на селото, до река Сава. В Срем за половин час са паднали към 25 литра дъжд на квадратен метър.

Силна стихия, последвана от градушка, блъснала и община Любовия.

Град с размерите на орех покрил региона към манастира Соко. Метеорологичната работа издаде предизвестие за мощни превалявания с градушка, плевел вятър и превалявания над 20 милиметра за малко време в Бачка, Срем, Северен Банат, както и в хълмистите и планинските региони на Югозападна, Южна и Югоизточна Сърбия в късния следобяд и вечерта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР