Силна буря, придружена с гръмотевици, в ранните часове на днешния

...
Силна буря, придружена с гръмотевици, в ранните часове на днешния
Коментари Харесай

Силна буря спря тока и предизвика наводнения в гръцката област Атика

Силна стихия, съпроводена с гръмотевици, в ранните часове на днешния ден изкорени дървета, провокира наводнения и спирания в електроснабдяването в някои региони на гръцката област Атика, оповестява в. "Катимерини ", съобщи Българска телеграфна агенция.
В продължение на няколко часа валя пороен дъжд в Неа Йония, Перистери, Егалео, Галаци и Нео Ираклио. В тези обитаеми места има паднали дървета, нанесени са вреди на покриви и навеси, има и наводнени къщи. Пожарната работа е получила 148 позвънявания за паднали дървета, наводнени здания и блокирани улици.
В Нео Ираклио са паднали дървета на основни улици, което докара до проблеми с трафика.
Електричеството бе прекратено в Алимос и Аргируполис в южните покрайнини, както и в Нео Ираклио и Алсуполис в североизточна Атина. Гръцката организация за електроразпределение DEDDIE заяви, че нейни екипи работят по премахване на повредите.
По данни на службата на Националната метеорологична обсерватория най-голямо количество дъжд е записано в метеорологична станция Ано Коридалос - 43 мм, и в региона на Татой - 33 мм.
Лошото време обхвана в понеделник вечерта и обширни региони от Йонийските острови и Западна Гърция, като най-голямо количество превалявания е паднало на островите Корфу и Кефалония.
Според синоптичната прогноза фронтът ще се реалокира над Тракия, островите в Егейско море и Крит през идващите няколко часа. В западната част на страната дъждовете ще продължат, само че в останалите региони на Гърция се чака бързо усъвършенстване на времето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР