Силна буря нанесе материални щети в Ловеч. Взети са мерки

Силна буря нанесе материални щети в Ловеч. Взети са мерки ...

Силна буря в Ловеч нанесе щети и спря тока


Силна буря нанесе материални щети в Ловеч. Взети са мерки от Гражданска защита и от електроразпределителното дружество за отстраняване на паднали дървета и на повредите.

Силният вятър - със скорост до 34 метра в секунда, прекъсна електропроводи в общините Ловеч, Луковит, Угърчин и Ябланица. За около 30 минути в областния град паднаха 13,4 литра на квадратен метър дъжд. Според областната дирекция на МВР в Ловеч са подадени около 20 сигнали за паднали дървета. Няма пострадали хора и непроходими пътища.

Засегнатите места в Ловеч бяха обходени веднага след бурята от заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов, които проследиха дейностите по разчистване на улиците. Значителни повреди са нанесени върху Социалното жилище в квартал "Гозница", където силният вятър е повалил електрическите табла. Захранването е прекъснато.

Ламарина от покрива на ОУ "Христо Никифоров" е откъсната, мястото е обезопасено.Премахнати са паднали дървета на улиците "Велико Търново" и на "Съйко Съев", срещу болницата. Друго дърво пък е паднало върху лек автомобил в "Дръстене".

Има паднали ламарини от покриви и в други квартали и щети върху автомобили. Към 20.00 часа беше възстановено електроснабдяването в повечето населени места.

Снимки: Забелязано в Ловеч

Източник: bnt.bg