Силна буря нанесе материални щети в Ловеч. Взети са мерки

...
Силна буря нанесе материални щети в Ловеч. Взети са мерки
Коментари Харесай

Силна буря в Ловеч нанесе щети и спря тока

Силна стихия нанесе материални вреди в Ловеч. Взети са ограничения от Гражданска отбрана и от електроразпределителното сдружение за премахване на паднали дървета и на повредите.

Силният вятър - със скорост до 34 метра в секунда, прекъсна електропроводи в общините Ловеч, Луковит, Угърчин и Ябланица. За към 30 минути в регионалния град паднаха 13,4 литра на квадратен метър дъжд. Според регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч са подадени към 20 сигнали за паднали дървета. Няма потърпевши хора и непроходими пътища.

Засегнатите места в Ловеч бяха обходени незабавно след бурята от заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов, които наблюдаваха дейностите по почистване на улиците. Значителни повреди са нанесени върху Социалното жилище в квартал " Гозница ", където мощният вятър е повалил електрическите табла. Захранването е прекратено.

Ламарина от покрива на ОУ " Христо Никифоров " е откъсната, мястото е обезопасено.



Премахнати са паднали дървета на улиците " Велико Търново " и на " Съйко Съев ", против болничното заведение. Друго дърво пък е паднало върху лек автомобил в " Дръстене ".

Има паднали ламарини от покриви и в други квартали и вреди върху коли. Към 20.00 часа беше възобновено електроснабдяването в множеството обитаеми места.

Снимки: Забелязано в Ловеч
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР