Силициева долина в европейски вариант трябва да се появи на

...
Силициева долина в европейски вариант трябва да се появи на
Коментари Харесай

Върху 9 изкуствени острова край Копенхаген ще бъде изградена индустриална зона

" Силициева котловина " в европейски вид би трябвало да се появи на Стария континент до 2040 година. Индустриалната зона ще бъде построена върху 9 изкуствени острова край датската столица и се чака там да работят към 380 компании.


3 млн. квадратни метра ще бъдат завладени от морето край Южен Копенхаген, с цел да бъдат превърнати в изкуствени острови, върху които ще проработи индустриалният парк. Площ с размерите на 420 футболни стадиони.
Расмус Ярлов, министър за развиването на промишлеността и бизнеса на Дания: Мога да си го показва. Мога да си показва по какъв начин тук ще се появят красиви работни места.
Според изчисленията индустриалната зона ще обезпечи работа на към 12 хиляди души. Целта е на Островите да бъдат привлечени най-вече високотехнологични компании.
 Дания ще изпраща престъпно проявени мигранти на необитаем остров Дания ще изпраща престъпно проявени мигранти на необитаем остров
Целта е те да не тормозят локалните поданици. Как сте стигна до това решение и какво ще съставлява профилираният център - споделя Теодора Гатева...

Проектът, обаче, провокира недоволството на доста кметове на други датски градове.
Мари Старке, кмет на Кьоге: Ние имаме задоволително земя. Те могат да дойдат тук.
Засега не е известно какъв брой ще коства градежът на грандиозния план. Изграждането на островите би трябвало да стартира през 2022 година Шест години по-късно се чака първите терени да бъдат пуснати в продажба.

През октомври датският министър председател разгласи проект за построяването на неестествен остров край Копенхаген, на който ще бъдат издигнати жилищни здания. Очаква се там да живеят към 35 хиляди души. Освен решение за жилищния проблем на датската столица, островът ще играе роля на гигантска дига, която ще защищава града от покачването на морското равнище.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР