Силите за сигурност на САЩ са прехванали в началото на

...
Силите за сигурност на САЩ са прехванали в началото на
Коментари Харесай

Писмо с рицин до Тръмп, хванато още по пощата

Силите за сигурност на Съединени американски щати са прехванали при започване на седмицата писмо с рицин, изпратено до президента Доналд Тръмп, оповестиха международните организации.

Информацията беше обявена от телевизия Си Ен Ен и в. " Ню Йорк таймс ", които се базират на източници от вътрешното министерство.

Писмото, адресирано до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, е изпратено от Канада. Идентифицирана е жена, обвинена, че е изпратила писмото.

Токсинът е бил открит в обект отвън рамките на президентството, където се ревизира пощата, изпращана до Белия дом. Два теста са удостоверили, че става дума за рицин.

Федералното бюро за следствие (ФБР) заяви за медиите, че дружно със Сикрет сървис и полицейската работа на американската пощенска работа изследва " съмнително писмо, изпратено до център за държавна поща ". В момента няма информация за опасност за публичната сигурност ".

Освен това Сикрет сървис ревизира дали не са били изпратени писма и до други високопоставени лица.

По данни на в. " Ню Йорк таймс " писма с отрова са били изпратени и в други федерални организации, намиращи се в Тексас.

Намереният в пратката рицин може да провокира, в случай че бъде обхванат, гадене, повръщане, вътрешно кървене, преустановяване на функционалността на някои органи и гибел. Това е най-силната растителна отрова, близо 6000 пъти по-силна от цианида. Доза с размери на глава на карфица може да провокира гибел в границите на 36 до 72 часа. Не е известна противоотрова.

Това не е първият случай, при който Белият дом става обект на нахлуване с рицин, отбелязва Ройтерс. Естественият токсин е много постоянен, което разрешава изпращането му по пощата.

През 2018 година деец от " тюлените " на Съединени американски щати беше задържан и призна, че е изпращал на Тръмп и членове на неговата администрация (включително тогавашния министър на защитата и шефовете на ФБР и ЦРУ) писма, съдържащи субстанцията, от която се извлича рицин.

През 2014 година мъж от Мисисипи беше наказан на 25 години затвор, откакто изпратил писма, посипани с рицинов прахуляк на президента Барак Обама и други високопоставени лица. Същата година артист от Тексас беше наказан на 18 години затвор за изпращане на писма с рицин до Обама и кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.

Засега няма коментар от Белия дом.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР