Силите за сигурност на Мианма откриха днес огън в град

...
Силите за сигурност на Мианма откриха днес огън в град
Коментари Харесай

Силите за сигурност на Мианма убиха още осем протестиращи

Силите за сигурност на Мианма откриха през днешния ден огън в град Аунбан против съперници на военния прелом и убиха осем души, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомителния портал " Мианма нау ".

Армията и полицията на Мианма употребяват все по-насилствени тактики за справяне с демонстрациите на поддръжници на свалената лидерка Аун Сан Су Чжи, отбелязва Ройтерс.

Силите за сигурност използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян стачкуващи в Аунбан, а след това откриха и огън по тях, с цел да разчистят построена от протестиращите укрепление, оповестиха медии и свидетел на случилото се.

" Силите за сигурност пристигнаха, с цел да махнат бариерите, само че хората се опълчиха и те започнаха да стрелят ", описа по телефона свидетел, отказал да разкрие самоличността си.

Европейският съюз ще утвърди идната седмица наказания против хората, стоящи зад преврата в Мианма, съобщи по-рано през седмицата френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан, представен от Ройтерс.

Наказателните ограничения ще бъдат утвърдени на срещата на външните министри на страните от Европейски Съюз в понеделник, посочи Льо Дриан. Според него тези наказания ще прекратят изцяло икономическата поддръжка на съюза за Мианма и ще обиден икономическите ползи на забърканите в преврата.

Политическата и икономическа рецесия, провокирана от осъществения на 1 февруари прелом против определеното цивилно държавно управление, де факто ръководено от Аун Сан Су Чжи, може да докара бедните в Мианма до апетит, тъй като цените на храната и горивото нарастват, предизвести Организация на обединените нации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР