Силите за отбрана на Украйна отблъснаха руските атаки в района

...
Силите за отбрана на Украйна отблъснаха руските атаки в района
Коментари Харесай

Украинската авиация нанесе 13 удара по руските войски за денонощие

Силите за защита на Украйна отблъснаха съветските офанзиви в региона на Бахмут и още две обитаеми места в Донецка област , а украинската авиация нанесе 13 удара по врага през последното денонощие. Това гласи вечерният бюлетин на Генералния щаб на въоръжените сили,цитирана от " Укринформ ".

" За едно денонощие нашите военновъздушни сили нанесоха 13 удара по живата мощ и техниката на нашествениците, а ракетни и артилерийски подразделения поразиха склад за муниции ", споделиха от Генералния щаб.

Съобщава се, че през денонощието съветските войски са нанесли 24 въздушни удара по позиции на Силите за защита на Украйна и три ракетни удара по Часов Яр, Донецка област и Запорожие. В резултат на терористичния акт са развалени жилищни здания и са убити и ранени цивилни.

Освен това съперникът е нанесъл над 55 удара със системи за реактивна реактивна ризница , в това число по гражданската инфраструктура на Уланов, Сумска област.

Генералният щаб акцентира, че опасността от нови ракетни удари остава висока по цялата територия на Украйна.

Според актуализацията оперативната конюнктура не е претърпяла основни промени във волинското, полиското, сиверщинското и слобожанското направление: съперникът задържа своите елементи наоколо до държавната граница на Украйна и продължава да укрепва позициите си. Не са открити признаци за образуване на настъпателна формация.
 Ракета порази жилищен блок в Запорожие, има жертви и ранени
Ракета порази жилищен блок в Запорожие, има жертви и ранени

Украйна и Русия си трансферират виновността

През миналия ден руснаците са обстреляли с минохвъргачки и артилерия Риживка, Хотин, Стецковка и Славгород в Сумска област, както и регионите на 15 обитаеми места в Харковска област, в това число Красне, Глибоко, Веселе, Вовчанск, Охирцево и Стрелеча.

В купянското и лиманското направление руснаците организираха редица несполучливи настъпления край Билохоривка и Кремина, Луганска област, както и Спирне, Донецка област.

В същите посоки артилерията на нашествениците обстрелва регионите на 17 обитаеми места, в това число Дворично, Лиман Първи, Петропавловка и Купянск от Харковска област, Макеевка и Кремина от Луганска област, както и Роздоловка от Донецка област.

В посока Бахмут съветските войски не престават настъплението си, щурмувайки град Бахмут.

" Нашите бранители отблъснаха офанзиви в регионите на селищата Бахмут, Хромов и Ивановске в Донецка област. Васюковка, Зализнянске, Орихово-Василовка, Бахмут, Ивановске, Часов Яр, Курдюмивка, Дилиевка, Майорск и Ню Йорк попаднаха под противников огън ", Генералния щаб заяви.

Руската войска продължава да нападна позициите на Силите за защита на Украйна в направленията Авдиевка и Шахтьорск. Нашествениците не видяха триумф в настъпленията си към Камянка, Северна и Маринка в Донецка област.

Под противников обстрел бяха наранени региони на 15 обитаеми места, в това число Веселе, Авдиевка, Водяне, Первомайске, Красногоровка и Въгледар.

В запорожското и херсонското направление съперникът се отбранява, като на обособени сектори се пробва да сътвори условия за прекосяване в нахлуване.

От противников артилерийски удари бяха наранени региони на повече от 40 обитаеми места, в това число Новосилка и Времивка в Донецка област, Зализничне, Хуляйполе и Камянске в Запорожка област, както и Херсон, Веселе, Берислав, Чернобаевка и Антонивка в Херсонска област.

Установено е, че в редица учебни заведения във краткотрайно завзетите територии на Херсонска област, започвайки от първи клас, нашествениците са въвели наложителни " кадетски класове ", където учениците са задължени да носят униформа и да имат спомагателни часове по " патриотично " образование.
 Пригожин сподели видео с танцуващи вагнеровци в центъра на Бахмут
Пригожин сподели видео с танцуващи вагнеровци в центъра на Бахмут

На клипа се вижда униформени мъже да издигат знаме на " Вагнер " на върха на полуразрушена постройка

Поради дефицита на учители се назначават проруски настроени локални поданици без педагогическо обучение. Най-често те са на възраст над 50 години. За заверка, в сходство с съветското законодателство, те автоматизирано се записват в задочно образование в профилирани висши образователни заведения на Русия.

Във краткотрайно завзетите територии на Запорожка и Херсонска област руснаците ускориха филтрационните ограничения. По-специално, оперативни чиновници на Федералната работа за сигурност дойдоха в Пищановка и Пойма на Херсонска област. В обитаемоте места се правят всеобщи претърсвания на жилищни пространства и инспекции на мобилни телефони . Руснаците се концентрират най-вече върху тези, чиито родственици са избягали на територията, следена от Украйна.

В хода на пълномащабната война против Украйна украинските сили за защита към този момент са ликвидирали повече от 150 000 съветски бойци , унищожили са 3397 противников танка, 6658 бойни бронирани машини, 300 самолета, 2058 безпилотни самолета и доста други единици вражеска техника.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР