Силите на Централното командване на САЩ (CENTCOM) арестуваха шестима оперативни

...
Силите на Централното командване на САЩ (CENTCOM) арестуваха шестима оперативни
Коментари Харесай

САЩ заловиха шестима членове на Ислямска държава в Сирия

Силите на Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) арестуваха шестима оперативни чиновници на " Ислямска страна " при три интервенции Източна Сирия през последните два дни, оповестява " Йерусалим поуст ".

Сред арестуваните е и ал-Зубайди, почитан чиновник на ИДИЛ в Сирия, който е взел участие в планирането и подпомагането на офанзивите на терористичната формация в страната.

По данни на Централното командване на Съединени американски щати първичните оценки демонстрират, че няма ранени или убити цивилни при нападенията, осъществени с хеликоптер.

" Тези партньорски интервенции удостоверяват непоколебимата ангажираност на CENTCOM към района и трайното проваляне на " Ислямска страна ", съобщи командирът на звеното военачалник Майкъл " Ерик " Курила.

Залавянето на тези оперативни чиновници на ИДИЛ ще наруши способността на терористичната организация да възнамерява и прави дестабилизиращи офанзиви , акцентира той.
 Сирия пое отговорност за убийството на водача на ИДИЛ
Сирия пое отговорност за убийството на водача на ИДИЛ

Военната интервенция по ликвидирането му е включвала армията и локални групировки

В началото на декември " Ислямска страна " заяви, че без обаче да разкрива повече детайлности. Не стана ясно къде, по кое време и по какъв начин е станало това. От ИДИЛ обаче оповестиха, че правоприемник на водача към този момент е избран. 

Впоследствие   за убийството на главатаря на ИДИЛ.

Това бе вторият погубен водач на " Ислямска страна " след нападението на Съединени американски щати през февруари в Северозападна Сирия, което докара до Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Курайши.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР