Силите на сирийския режим влязоха в град Букамал, последния град

...
Силите на сирийския режим влязоха в град Букамал, последния град
Коментари Харесай

Сирийски сили са отново в последния град на ИД

Силите на сирийския режим влязоха в град Букамал, последния град в Сирия под контрола на групировката "Ислямска страна ", заяви Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Сирийската войска разгласи преди седмица, че е превзела Букамал, само че джихадистите съумяха по-късно да си върнат контрола над този град в Източна Сирия.

Подкрепяни по въздух от съветската авиация, силите на режима проникнаха още веднъж в града, настъпвайки от запад, изток и юг, уточни центърът, който следи събитията на терен в сирийския спор.

"Водят се сражения в града, има артилерийски обстрел и въздушни удари на съветската авиация ", посочи за Агенция Франс Прес шефът му Рами Абдел Рахман.

По думите му настъплението се води от сирийската войска, а не както предния път от съдружниците на режима - иракски шиитски милиции, ливанската организация Хизбула и иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война.

Букамал, намиращ се в провинция Дейр аз Зур, е последният град под контрола на джихадистите. Те обаче управляват към момента 24 % от богатата на нефт провинция.

От три дни се водят сражения и в Източна Гута, следеното от бунтовници предградие на столицата Дамаск, където по данни на центъра са били убити 22 цивилни при артилерийски обстрел и бомбардировки на държавните сили.

При сраженията, които се водят в нарушаване на локалното помирение, контрактувано с посредничеството на Русия, Турция и Иран, са починали 29 проправителствени бойци и неизяснен брой бунтовници.

Сирийската осведомителна организация САНА заяви за един умрял и 13 ранени при размирен обстрел против Дамаск, съобщи ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР