Силите на сирийския режим са се приближили днес до границата

...
Силите на сирийския режим са се приближили днес до границата
Коментари Харесай

Сирийските сили се приближават към границата с Турция

Силите на сирийския режим са се доближили през днешния ден до границата с Турция, където турските войски и техни сирийски съдружници не престават боевете против кюрдските милиции, заяви сътрудник на Агенция Франс Прес, предава Българска телеграфна агенция.

Издигайки сирийски флагове и заобиколени от поданици, пристигнали да приветстват идването им, сирийските сили са се разположили в периферията на Тел Тамер, на юг от пограничния град Рас ал Айн, където се водят сражения, съобщи кореспондентът на Франс прес.

Сирийската държавна осведомителна организация САНА удостовери идването на " елементи на сирийската арабска войска " в селището Тел Тамер, ситуирано на към 30 километра от Рас ал Айн.

Според Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида някои елементи на армията са достигнали на към шест километра от границата

От 9 октомври Турция и нейни съдружници от сирийската съпротива водят военна интервенция в Северна Сирия, с цел да отдалечат от региона на границата кюрдската милиция Сили за отбрана на народа /СЗН/, определяна от Анкара като терористична организация, обвързвана с незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/.

На фона на напредването на турската интервенция, кюрдите оповестиха през вчерашния ден, че са постигнали съглашение с Дамаск за разполагане на сирийската войска покрай границата " в поддръжка на Сирийските демократични сили /СДС/ " - коалиция от кюрдски и арабски бойци, в която СЗН имат преобладаваща роля.

Според ежедневника " Ал Уатан ", непосредствен до сирийския режим, съглашението планува " влизане на сирийската войска в градовете Манбидж и Айн ал Араб /арабското име на Кобане/ ", които са ситуирани в Северна Сирия и биха могли да бъдат взети на прицел от Турция.

Дълго време изолирани и подлагани на дискриминация от централното държавно управление в Дамаск, кюрдите откриха де факто автономност в Северна Сирия след началото на сирийската революция през 2011 година

Дамаск не признава кюрдската автономност, като в предишното сирийските управляващи даже назоваха кюрдите " предатели " поради съюза им с Вашингтон в битката против джихадистите. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР