Силите на сирийския президент Башар Асад съобщиха, че са поели

...
Силите на сирийския президент Башар Асад съобщиха, че са поели
Коментари Харесай

Сирийската армия обяви, че е отвоювала последната крепост на "Ислямска държава"

Силите на сирийския президент Башар Асад оповестиха, че са поели надзор над последния огромен град, до момента владян от " Ислямска страна ", съобщи държавната телевизия на страната, представена от " Ройтерс " и Би Би Си.

Според медията джихадистите изцяло са изтласкани от града, който в продължение на три години беше една от най-важните им " замъци ", до момента в който армията не проби обсадата му дружно с ливанското шиитско придвижване " Хизбула " и благодарение на съветски сили и не влезе в сражения за основни квартали в града.

" Градът е изцяло освободен от тероризма, " се споделя в известието. " Въоръжените сили, в съдействие със съдружници, освободиха града изцяло от организацята " Даеш ", " споделя боен източник, имайки поради съкращението, употребявано на арабски за " Ислямска страна ".

Армията е поела надзор над три от най-големите квартали в последните няколко офанзиви. Други източници оповестяват, че са останали напълно малко региони в града, където участват джихадисти и войските се пробват да ги унищожават.
Дейр аз Зор, ситуиран на западния бряг на река Ефрат, е най-големият и най-съществен град в Източна Сирия. Той е и центърът на сирийската петролна промишленост. Няколко седмици по-рано " Ислямска страна " загуби и града, който смяташе за своя " столица " в страната - Ракка, която беше отвоювана от коалиция на кюрди и араби, водена от Съединени американски щати.

Двете победи значат, че територията на " Ислямска страна " в Сирия сега се свежда до дребни линии земя южно от Дейр аз Зор. В петък иракската войска разгласи, че стартира атака, с цел да превземе последните територии, следени от групировката.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1235)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР