Силите на руската частна военна компания Вагнер са разположени близо

...
Силите на руската частна военна компания Вагнер са разположени близо
Коментари Харесай

Полският премиер: „Вагнер“ ще опита да дестабилизира източния фланг на НАТО

Силите на съветската частна военна компания " Вагнер " са ситуирани покрай източния фланг на НАТО , с цел да го дестабилизират, сподели полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от Ройтерс.

Неуточнен брой бойци от " Вагнер " вземат участие в обучителни действия, включващи бойци от беларуската войска, което накара Полша да разположи над 1000 бойци покрай границата си с Беларус . Във вторник Варшава упрекна Беларус в нарушение на полското въздушно пространство с военни хеликоптери.

" Трябва да сме наясно, че броят на провокациите ще пораства ", сподели Моравецки след среща с литовския президент Гитанас Науседа и Източна Полша.



Моравецки и Науседа
се срещнаха в Сувалкския кулоар - стратегически регион за Полша, който граничи с Беларус и с съветския ексклав Калининград. Коридорът е връзката сред балтийските страни и останалите страни от НАТО.

Гитанас Науседа сподели, че броят на бойците от " Вагнер " в Беларус може да надвишава 4000.

" Не бива да приказваме единствено за ограничения на национално равнище, само че и /.../ какво би трябвало да се направи, в случай че обстановката стане още по-сложна, в това число в случай че границата с Беларус бъде затворена. Трябва да има съгласуваност сред Полша , Литва и Латвия ", посочи Науседа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР