Силите на Обединеното кралство са подкрепили Израел при атаката на

...
Силите на Обединеното кралство са подкрепили Израел при атаката на
Коментари Харесай

Силите на Обединеното кралство подкрепиха Израел при атаката на Иран

Силите на Обединеното кралство са подкрепили Израел при офанзивата на Иран, съобщи BBC.

Според BBC още веднъж са забъркани английските изтребители, както беше и през април, когато Иран за последно нападна Израел с ракети.

Джон Хийли, министърът на защитата, който сега е в Кипър на посещаване на личен състав, основан на острова, сподели, че английските сили са " изиграли своята роля в опитите за попречване на по-нататъшна ескалация ", само че без да дава повече детайлности. Той ще се срещне с част от английския личен състав, който се приготвя за опцията за евакуация на английски жители от Ливан.

Министърът на защитата благодари на участващия английски личен състав за тяхната храброст и професионализъм. " Обединеното кралство застава напълно зад правото на Израел да пази страната и народа си против закани.

След нападението на Иран против Израел министър председателят Кийр Стармър сподели, че Обединеното кралство " застава зад Израел " и признава правото му на самозащита.

Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран съобщи, че е изстрелял ракетите като възмездие за неотдавнашни офанзиви, при които бяха убити водачите на въоръжените групировки Хизбула и Хамас, както и върховен ирански пълководец. Израел сподели, че множеството от изстреляните 180 ракети са били прихванати.

През април английски самолети смъкнаха няколко дрона, обстреляни от Иран против Израел. Дроновете бяха прихванати от RAF във въздушното пространство на Сирия и Ирак, където към този момент действаха като част от задачата против групировката " Ислямска страна ". Решението да се употребяват самолети през април беше взето от предходното държавно управление на консерваторите.

В обръщението от Даунинг стрийт Стармър осъди офанзивата на Иран против Израел, като сподели, че е " надълбоко угрижен, че районът е на ръба " и прикани Иран да спре офанзивите си.

" Заедно със своите пълномощници като Хизбула, Иран заплашваше Близкия изток прекомерно дълго, хаосът и разрушението донесоха освен на Израел, само че и на хората, които живеят в Ливан и отвън него ", разяснява министър председателят.

Кийр Стармър е разговарял по телефона с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху, когато е почнала иранската офанзива. По време на техния диалог Стармър също по този начин е подчертал смисъла на прекратяването на огъня в Ливан и Газа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР