Бургас. На 13 юни започват Дните на Австрия в Бургас.

...
Бургас. На 13 юни започват Дните на Австрия в Бургас.
Коментари Харесай

Бургас: Фестивалът „Дните на Австрия“ ще започне с концерт на Филхармоничен квинтет Piano Strings на 13 юни

Бургас. На 13 юни стартират Дните на Австрия в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Тази година фестивалът ще протече под мотото „ 140 години от определяне на дипломатически връзки сред Австрия и България “. Начало на събитията в програмата ще даде концерт на Филхармоничен квинтет Piano Strings (Австрия) на 13 юни от 19.00 часа в държавна такса „ Адриана Будевска “. Квинтетът е в състав Харалд Крумпьок, цигулка; Клемес Флидер, цигулка; Роберт Бауерщатер, виола; Рафаел Флидер, виолончело; Сребра Гелева, пиано. Билети за концерта могат да се закупят от Лятната каса до Часовника, а в деня на концерта от касата на театъра. Цените са: 15 лева постоянен билет, 8 лева за пенсионери и възпитаници.
Програмата на Фестивала ще продължи на 17 юни от 18.30 часа в зала 2 с прожекция на кино лентата „ Гуча “. Жулиета, бяло момиче, се влюбва в смуглия Ромео – виртуозен тромпетист от цигански оркестър. Баща ѝ Сачмо, водач на съперническия бенд от бели музиканти, по никакъв начин не се радва на цвета на кожата на Ромео. На идния Фестивал на тромпетистите Ромео ще би трябвало да потвърди на Сачмо, че геният му го прави подобаващия човек за неговата щерка. Сачмо е податлив да превъзмогне предразсъдъците си и да даде щерка си на младия ром, в случай че той потвърди, че е по-добър от него. Нещата се усложняват, когато Роки – полубратът на Ромео, подкупва членовете на оркестъра да се застъпят за него пред татко му, и той, а не Ромео, да свири като водещ тромпетист на надпреварата. Входът е свободен.
На 19 юни от 19.00 часа в зала 2 ще бъде сложена театралната режисура на Немската езикова гимназия „ Гьоте “ – Бургас. Тема: „ Мисли и действай зелено! “. Заглавие на постановката: „ 30 минути! “. Входът е свободен.
На 20 юни от 18.30 часа в зала 2 учители и възпитаници показват „ Виенски класици “ С присъединяване на: Даниела Георгиева Стоянова – актриса; Красимира Кръстева – флейта; Симеон Кавалджиев – кларинет; Благовеста Рядкова – пиано; възпитаници от НУМСИ „ Панчо Владигеров “ – Бургас. Входът е свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР