Силите на маршал Халифа Хафтар обявиха, че са спрели за

...
Силите на маршал Халифа Хафтар обявиха, че са спрели за
Коментари Харесай

Силите на Хафтар спряха турски товарен кораб

Силите на маршал Халифа Хафтар оповестиха, че са спрели за претършуване турски товарен транспортен съд, плаващ под флага на Гренада, съобщи Франс прес.

Корабът беше спрян край източното крайбрежие на Либия, откакто турският парламент утвърди съглашение за военно съдействие с либийското държавно управление на националното единение. Силите на Хафтар се пробват от април тази година да завладяват Триполи, където е ситуирана централата на държавното управление.

Турският транспортен съд беше отведен в Рас ал Хелал, покрай либийския град Дарна, за претършуване и инспекция на товара, заяви представител на силите на Хафтар в малко изказване. Той разгласява на страницата си във Facebook видеозапис, демонстрират прекъсването на кораба и копия от паспортите на тримата членове на екипажа, оповестява Българска телеграфна агенция.

В четвъртък либийското държавно управление на националното единодушие задейства съглашението за военно съдействие с Турция, с което отваря пътя за възможна военна поддръжка от Анкара, напомня Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР