Силите на Киев напредват по части от фронтовата линия срещу

...
Силите на Киев напредват по части от фронтовата линия срещу
Коментари Харесай

Силите на Киев напредват по фронтовата линия близо до източния град Бахмут

Силите на Киев напредват по елементи от фронтовата линия против съветските сили покрай източния град Бахмут. Това заяви почитан украински боен пълководец.

„ Нашите бойци се придвижват напред в някои сектори от фронта, а врагът губи техника и жива мощ “, разгласи в обществените мрежи командващият украинските сухопътни сили Александър Сирски.

„ Държавите афишират огромни пакети помощ за защитата на Украйна “, сподели Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски. Той сподели, че помощта демонстрира, че Русия „ би трябвало да загуби и да седне на пейката на историческия позор “.

Планът е в Киев да бъдат изпратени 20 спомагателни бойни машини на пехотата Marder, 30 танка Leopard 1A5, 200 разследващи дрона, логистични машини, четири системи за противовъздушна защита IRIS-T, 18 гаубици и 100 бронирани машини, както и муниции.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба изясни, че е разискал идващите доставки на оръжия с държавния секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен.

„ Обърнах огромно внимание на значимостта на даването на Украйна на F-16 и стъпките, нужни за започване на образование на украински водачи “, добави той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР