Силиконови импланти на битака – допустимо ли е от медицинска

...
Силиконови импланти на битака – допустимо ли е от медицинска
Коментари Харесай

Пластичен хирург за силиконовите импланти на битака: Това просто е някаква трагикомедия

Силиконови импланти на битака – възможно ли е от здравна позиция и за какво в обществените мрежи се появиха догатки, че са тези, които Джулиана Гани подари за благородна идея преди време. Преди четири дни ви съобщихме, че фотоси с имплантите са оповестени в обществените мрежи. От фотографиите стана ясно, че имплантите са изложени за обмен на битака до чашки за кафе, чайници и всевъзможни други премети.

Пластичният хирург доктор Ильо Стоянов изясни какви са рисковете и до каква степен е редно да се продават по този начин и може ли да се употребяват отначало към този момент употребявани импланти, както и дали това не е бактериологична бомба. 

" Това просто е някаква трагикомедия. Не знам какво друго да кажа. Принципно не може такива артикули да се продават на битпазар. Те не може да се продават на никое място на друго място, с изключение на от оторизирани дилъри на компанията производител ", безапелационен е лекарят пред NOVA.

Той акцентира, че всички импланти се водят здравно произведение. Това е нещо, което бива въведено в организма на пациента. За продажбата им се издават специфични разрешителни.

" Един имплант, издавен от пациент А, даже и да бъде стерилизиран съгласно всичките правила на медицината и на хирургията, не може да бъде подложен на пациент Б, тъй като носи от пациент А генетична информация ", добави още той.

" Рисковете са големи. Рисковете са най-много за пациента, който вероятно ще си направи интервенция с такива импланти. Аз откровено се надявам, аз имам вяра, че няма лекар на света, който да употребява такива импланти, закупени от битпазар или какъвто и да е магазин – да речем супермаркет или бакалия ", сподели лекарят.

Той прикани пациентите да се доверяват само на доктор експерт.

Плеймейтката Джулиана Гани сподели пред медията, че не може да удостовери, че това са нейните остарели импланти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР